Uudenvuodenlupauksia, unelmia ja tavoitteita

Onko sinulla tavoite, onko unelma, teitkö uudenvuodenlupauksia? Minulla on henkilökohtaisia tavoitteita tälle vuodelle, mutta uudenvuodenlupaukseni eivät suoraan liity niihin. Esimerkiksi yksi tavoitteeni on päästä SM-viesteihin juoksemaan, mutta silti en lupaa käydä joka viikko juoksemassa, ei edes joka toinen. Olen huomannut, että tavoitteet lähestyvät ja unelmat toteutuvat kun teen parhaani, eli teen mitä koen olevan parasta itselleni juuri nyt tässä hetkessä.

Tietenkin pitää olla realistiset tavoitteet, pitää haluta tien kohti tavoitetta, ei pelkästään lopputulosta. Itse koen että tavoite on konkreettinen asia jota kohti menet, kun taas unelma ei välttämättä ikinä toteudu etkä välttämättä ikinä edes yritä tavoitella unelmaa. Yksi unelmani oli kilpailla Kalevan Kisoissa, ja se oli myös tavoitteeni. Olisihan se hienoa, ja voi se edelleenkin olla unelmani, varsinkin kun nilkkani on taas kunnossa, mutta tiedän ettei se välttämättä ikinä toteudu, ja lisäksi se vaikeutuu entisestään jos valintajärjestelmä muuttuu. Tästä syystä se ei enää olekaan tavoitteeni, ei ainakaan tällä hetkellä, vaan tärkein urheilutavoitteeni on pitää hauskaa ja nauttia tekemisestä.

En lupaa asioita joita en voi pitää. En lupaa asioita joista tulee stressiä. En lupaa asioita jotka rajoittavat elämäni.

Sen sijaan lupaan YRITTÄÄ parantaa joitakin asioita joilla on positiivinen vaikutus itseeni ja muihin ihmisiin, asioita jotka lisäävät henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Tavoittelen hyvinvointia. Jos en voi hyvin, en pysty mitään muutakaan tavoittelemaan.

Lupaan yrittää kuunnella itseäni ja muita. Lupaan yrittää olla rehellinen itselleni ja muille. Lupaan yrittää aina olla oma itseni. Lupaan yrittää olla tekemättä asioita jotka eivät tunnu minusta hyvältä ja poistaa elämästäni asiat jotka aiheuttavat stressiä tai pahaa oloa. Lupaan yrittää huomioida muita ihmisiä omien voimavarojeni puitteissa. Lupaan yrittää tehdä työtehtävät pois heti kun minulla on aikaa, eikä jättää viime tinkaan. Lupaan yrittää olla ajoissa paikalla, eikä yrittää hyödyntää jokaista minuuttia ennen kuin lähden kotoota. Lupaan yrittää tehdä asioita tehokkaammin ja vähemmän täydellisesti. Lupaan yrittää olla tuhlaamatta rahaa asioihin joita en tarvitse. Lupaan yrittää kehittää osaamistani jatkuvasti edes vähän. Lupaan yrittää mennä aikaisemmin nukkumaan. Lupaan yrittää jaksaa kokata parempia ruokia itselleni ja muistaa syödä säännöllisesti. Lupaan yrittää huolehtia omasta kehostani ja mielestäni ja tehdä aikaa salilla ja uimassa käymiseen. Lupaan yrittää rentoutua välillä tehden jotain täysin hyödytöntä. Lupaan yrittää keskittyä positivisiin asioihin negatiivisten sijaan. Lupaan yrittää olla hyvä esikuva valmennettavilleni. Lupaan yrittää antaa itselleni anteeksi virheistäni.

Lupaan myös yrittää kirjoittaa tänne taas aktiivisemmin, mutta en aio ottaa siitä stressiä, vaan kirjoitan silloin kun on fiilistä sekä jotakin jaettavaa. 🙂

Advertisement

Kysy tai kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s